I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Världens bästa sätt att få kontakt med andra människor

Det finns ett skäl till att jag hellre umgås med barn än vuxna – de vet hur livet är. De är öppna, är intresserade av spännande saker och har förmågan att på riktigt gapa av förvåning. Barn är bäst. De har grejor på gång. De blir hänförda och glömmer tiden. De tror att de kan göra exakt vad som helst om de bara vill det tillräckligt mycket.

De bästa entreprenörerna och marknadsförarna jag känner har exakt samma egenskaper.

Men någonstans i tjugoårsåldern händer det något med de flesta människor. De börjar få jobb och fostras in i arbetsrutiner och dör själva mer och mer för varje år.

Det dröjer inte länge förrän klippet i stegen förvandlas till hasande i korridorer och den lyckligaste stunden är fredagen då det inte bara är på väg att bli helg – det är också den dagen då det är någons tur att ha med sig kaffebrödet klockan tre.

Jag menar, man sitter där med 5 eller fler personer som alla är rika på erfarenheter, de har drömmar, de vill saker och det man pratar om är hur det var att komma hit, om tåget var försenat – eller om den nya snackisen i medierna.

Men det där lilla problemet finns inte för mig längre. För nu har jag fattat att skillnaden mellan att dö av uttråkning och att se timmarna flyga iväg under skratt och ömsesidig respekt är om du ställer frågan eller inte.


Är du beredd att höra frågan? Här kommer den:

- Vad skulle du göra om du plötsligt fick 20 miljoner?

Det är en underbar fråga eftersom den ställer de flesta människors liv i ett helt annat ljus. Möjligheter öppnar sig. De kan plötsligt göra vad de vill. De kan starta eget. De kan ta ledigt ett år. De kan sparka chefen i häcken. De kan segla jorden runt. De kan i stort sett göra vad som helst.

Ställ frågan till någon idag så får du själv se vad som händer